beoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingen 9,2 / 10

Meyer Totaal - voel je compleet thuis
Hero keuken-landelijk-klassiek-44-.jpg

Landelijke keukens

De landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en de sfeervolle uitstraling. Uiteraard zijn binnen een landelijke keuken meerdere keuken opstellingen mogelijk, maar de kookunit vormt net als in de klassieke keuken een belangrijk middelpunt van deze keuken.

Natuurlijke materialen

Van oudsher worden in een landelijke keuken veel natuurlijke materialen gebruikt. Denk hierbij aan  hout, graniet of composiet, natuursteen en tegels. Een robuuste kookunit neemt vaak een centrale plaats in. De landelijke keuken wordt compleet gemaakt met kasten, rekken of hangsystemen waar ook deze natuurlijke materialen in verwerkt worden. En niet te vergeten de nostalgische accessoires!

rode accessoires keuken kopen meyer totaal
rood witte keuken laten bouwen meyer totaal

Apparatuur

Een kookunit in landelijke stijl is essentieel in een landelijke keuken. Meestal wordt gekozen voor een groot fornuis met oven eronder. Liefst een fornuis met zoveel mogelijk pitten. Om de nostalgische uitstraling compleet te maken hoort daar natuurlijk een brede sierlijke schouw of afzuigkap boven. Deze landelijke keukenapparatuur mag best opvallen, bij voorkeur door het formaat of zelfs door het aantal. Als je er de ruimte voor hebt, dan roepen meerdere fornuizen of ovens naast elkaar meteen dat nostalgische gevoel op!

Fam. Strengers, Noordwijkerhout

“Duidelijke goede informatie bij aankoop van de keuken. Er is gelet op de wensen van ons en de mogelijkheden van ruimte daarin wordt creatief mee gedacht (kattenluikje in kastje voor kattenbak).”

Onderhoud

Het is een misverstand dat natuurlijke materialen om veel meer onderhoud vragen dan kunststof of metaal. Uiteraard vergt hout wat onderhoud, maar met de moderne technieken en afwerkingen hoeft dat je zeker niet tegen te houden om voor een landelijke uitstraling te kiezen. Houten kastdeuren kan je gewoon afnemen met een vochtige, zachte doek maar een houten aanrechtblad moet bijvoorbeeld wel een paar keer per jaar in de olie gezet worden.

In natuurlijke materialen zitten uiteraard wel sneller kleine oneffenheden, maar dat geeft je keuken juist die nostalgische, warme uitstraling!

onderhoud landelijke keukens meyer totaal
keuken gerei en apparaten meyer totaal

Stijl mixen / Jouw keuken

Misschien houd je van een landelijke uitstraling, maar wil je toch moderne, strakke apparatuur erin? Moderne apparatuur kan je prima omringen door hout en oneffen tegels. Of kies je juist voor een strakke keuken met als eyecatcher een enorm robuust, landelijk fornuis? Het is helemaal jouw keuze. De keuken moet passen bij jouw interieur en jouw leefstijl, dus mix en match net zo lang tot het jouw droomkeuken is geworden!

DeKeukenspecialisten.nl

Aangesloten bij DeKeukenspecialisten.nl betekent voor jou:

  • Open, transparant en persoonlijk advies
  • Jij- met al je unieke wensen- staat centraal
  • Onze adviseurs hebben het hart op de juiste plaats
  • Vakkennis en jarenlang ervaring
  • Een eerlijke prijs
  • Vakkundige montage door eigen monteurs
keukenspecialist logo meyer totaal
Meyer Totaal - voel je compleet thuis

beoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingen 9,2 / 10

Ontdek het zelf,
in onze showroom.