beoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingen 9,2 / 10

Meyer Totaal - voel je compleet thuis
Hero keuken-landelijk-klassiek-26.jpg

Klassieke keukens

De klassieke keuken heeft veel overeenkomsten met de landelijke keuken, zoals een werkblad van natuurlijk materiaal en een brede schouw. Maar een klassieke keuken is vaak sierlijker en minder robuust. Een klassieke keuken kenmerkt zich door de details en de elegante afwerking.

Sierlijke details

Een klassieke keuken is allesbehalve saai, alle details zijn stijlvol uitgewerkt. Denk daarbij aan sierlijke grepen op de kastjes, een fraai vormgegeven spoelbak en kraan en uiteraard een mooie brede schouw met sierlijsten. Een klassieke keuken brengt de sfeer van vroeger terug, vol charme en goede herinneringen. Een mooi uitgestald servies in een open kast maakt een klassieke keuken compleet!

sierlijke accessoires keukens kopen meyer totaal
ruime keuken kpoen meyer totaal

Apparatuur

Uiteraard moet de keukenapparatuur passen bij de sierlijke, klassieke keuken. Net als in de landelijke keuken neemt de kookunit een centrale plaats in, evenals de schouw of afzuigkap. Deze is vaak vrijstaand en mooi vormgegeven. Maar ook de koelkast verdient de aandacht in een klassieke keuken. Bovendien is veel apparatuur tegenwoordig verkrijgbaar in alle kleuren, van donkerrood tot zeegroen en wit. Merken als Stoves, Atag, Falcon en Aga hebben apparatuur die perfect past bij de uitstraling van een klassieke keuken.

Fam. Jongbloed, Hillegom

“Goed advies voor juiste keuze. Vakmensen hebben prima werk geleverd van onze schitterde nieuwe keuken.”

Onderhoud

Nostalgisch is natuurlijk iets anders dan ouderwets. Met de moderne materialen en apparatuur is het onderhoud van een klassieke keuken zo gedaan. Een keukenblad van graniet of composiet is makkelijk af te nemen, krasbestendig en slijt niet. Frontjes zijn vaak van kunststof en vergen dus ook weinig onderhoud. Kortom een keuken met een nostalgische uitstraling met het gebruiksgemak van tegenwoordig!

In natuurlijke materialen zitten uiteraard wel sneller kleine oneffenheden, maar dat geeft je keuken juist die nostalgische, warme uitstraling!

onderhoud keukens meyer totaal
onderhoud keukens meyer totaal

Stijl mixen / Jouw keuken

Een klassieke keuken laat zich makkelijk combineren met invloeden van een landelijke keuken. Beiden ademen de sfeer van vroeger uit en hebben veel nostalgische accenten. Maar ook moderne invloeden kan je combineren met een klassieke keuken. Denk aan een strak aanrechtblad en mooi weggewerkte apparatuur in combinatie met elegante kastgrepen en een klassieke spoelbak. Maak je eigen combinatie van keuken stijlen zodat het jouw persoonlijke droomkeuken wordt!

DeKeukenspecialisten.nl

Aangesloten bij DeKeukenspecialisten.nl betekent voor jou:

  • Open, transparant en persoonlijk advies
  • Jij- met al je unieke wensen- staat centraal
  • Onze adviseurs hebben het hart op de juiste plaats
  • Vakkennis en jarenlang ervaring
  • Een eerlijke prijs
  • Vakkundige montage door eigen monteurs
keukenspecialist meyer totaal
Meyer Totaal - voel je compleet thuis

beoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingen 9,2 / 10

Ontdek het zelf,
in onze showroom.