beoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingen 9,2 / 10

Meyer Totaal - voel je compleet thuis
Hero keuken-2022-detail-werkblad-licht-hout.jpg

Keukenopstelling

Wat is een handige keukenopstelling? Dat verschilt natuurlijk per ruimte, per persoon, maar zeker ook per functie van de keuken. Is de keuken het centrale ontmoetingspunt van een druk gezin? Of gaat het om een keuken van twee hardwerkende mensen die vaak buiten de deur eten?

roze accenten keuken opstelling keukens meyer totaal
opstelling keuken advies meyer totaal

Functie van de keuken

Bedenk eerst wat de keuken voor jou betekent. Aan welke eisen moet de keuken voldoen? Moet er een eettafel in passen? Kook je vaak voor vrienden en vind je het gezellig als die aan een barretje mee kunnen praten? Of heb je kleine kinderen en moet de oven hoog geplaatst worden?

Het kan ook zijn dat je juist toe bent aan een keuken die ergonomisch verantwoord is als je wat ouder wordt. Kijk dan eens op onze pagina over levensloopbestendige keukens. Voor iedere ruimte en voor iedere wens is er een passende keukenopstelling!

Hieronder zetten we een paar gangbare keukenopstellingen op een rijtje:

Rechte keuken

Dit is eigenlijk de basis van elke keuken: een keukenblad met kookplaat en spoelbak erin. Samen met boven- en onderkasten en wat apparatuur is dit eigenlijk alles wat je nodig hebt. Heel handig in kleine keukens en voor kleine budgetten! Ook in het geval van een ergonomische keuken is een rechte keuken vaak de beste optie.

rechte keuken nemen meyer totaal

Fam. van Duivenbooden, Lisse

“Duidelijke eerlijke informatie, persoonlijke aandacht was erg goed. Mooie afwerking.”

hoek keuken kopen meyer totaal

Hoekkeuken

Als de ruimte het toelaat, is een hoekkeuken een veel gekozen mogelijkheid. Op deze manier creëer je extra bergruimte en een groter werkblad. Een hoekkeuken is erg functioneel en past in de meeste ruimtes.

U-opstelling

Bij een rechte keuken kan je bijvoorbeeld één wand vullen met apparatuur(denk aan een koelkast, vriezer, oven, magnetron) en de andere met de kookunit, het keukenblad en de bergruimte. Als je deze twee kanten verbindt met een keukenblad aan de korte wand, ontstaat een U-opstelling. Deze opstelling geeft je veel bergruimte en veel werkblad.

u-opstelling keuken kopen meyer totaal
Kookeiland met bar

Kookeiland

Laat je budget en de ruimte het toe, dan kiezen veel mensen voor een kookeiland. Dan staat de kookunit in het midden. Vaak met veel bergruimte eronder en een bar of ontmoetingspunt eromheen. Omdat steeds vaker de keuken het centrale punt in huis wordt, is dit een populaire opstelling.

Functionele indeling

Welke opstelling je ook kiest, het is belangrijk om de efficiëntie niet uit het oog te verliezen. De zogenaamde werkdriehoek van een keuken wordt bepaald door de afstand tussen de kookunit, de spoelbak en de koelkast. Je hebt bewegingsruimte nodig binnen deze driehoek, maar de afstand mag ook niet te groot zijn. Door deze drie onderdelen praktisch te plaatsen, zal je veel plezier van je keuken hebben!

keuken met functionele indeling meyer totaal

DeKeukenspecialisten.nl

Aangesloten bij DeKeukenspecialisten.nl betekent voor jou:

  • Open, transparant en persoonlijk advies
  • Jij- met al je unieke wensen- staat centraal
  • Onze adviseurs hebben het hart op de juiste plaats
  • Vakkennis en jarenlang ervaring
  • Een eerlijke prijs
  • Vakkundige montage door eigen monteurs
keukenspecialisten meyer totaal logo
Meyer Totaal - voel je compleet thuis

beoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingenbeoordelingen 9,2 / 10

Ontdek het zelf,
in onze showroom.