Tips voor het onderhoud van je badkamer

Een goed onderhouden badkamer en toilet is van belang voor een nette uitstraling en om de ophoping van vuil en schimmel te voorkomen. Naast dagelijkse schoonmaak is het uitvoeren van grondige reinigingen van belang. Dit voorkomt kalkaanslag, schimmelvorming en de ophoping van vuil in de badkamer en het toilet.

Hygiëne in het toilet

Een schoon toilet is een must voor een hygiënische badkamer. Gebruik groene zeep of een sanitair reiniger in combinatie met een toiletborstel om het toilet sprankelend schoon te maken. Breng het aan, laat het even intrekken en je wc is weer sprankelend schoon.

Onderhoud van douche en bad

Vuil en kalk hopen zich al snel op in douches en badkuipen, wat voor viezigheid kan zorgen. Onderhoud dit regelmatig, zoals het droogmaken van de wanden na elke douchebeurt en wekelijks reinigen met een douchereiniger of schoonmaakazijn. Dit is van essentieel belang om kalkaanslag te voorkomen en je douche schoon te houden. Voor glazen wanden is speciale niet vette glasreiniger ideaal.

Voldoende ventilatie

Zorg voor goede ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Het beste is om de badkamer warm te houden. Houd daarom je raam en deur dicht tijdens en na het douchen en zet je ventilatiesysteem aan. Zet tijdens het douchen de ventilator op de hoogste stand. Laat de ventilatie na het douchen nog minimaal 15 minuten aan staan of langer, totdat de badkamer helemaal droog is!

Onderhoudsmiddelen voor je huishoud zijn ook te verkrijgen op onze showroom.

Showroom
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem contact op met ons! Wij helpen graag verder.