8.9 / 10

Meyer Totaal - voel je compleet thuis
25 jaar Meyer Totaal - feestballonnen

Hoe lang mag ik nog koken op gas?

Nederland wil en moet de CO2-uitstoot verminderen vanwege de klimaatverandering. Door te koken én stoken op aardgas stoot je CO2 uit. Daarom kun je vanaf 2050 geen gebruik meer maken van gas.

In 2050 kookt niemand meer op gas

De Rijksoverheid heeft bepaald dat we in 2050 in Nederland geen CO2 meer mogen uitstoten. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Energieagenda. Alle gebouwen moeten dan ook zo snel mogelijk gebruik maken van duurzame energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen.

Nieuwbouwwoningen standaard geen gasaansluiting meer!

Ben je van plan om in een nieuwbouwwoning te gaan wonen? Dan is de kans groot dat deze woning niet eens meer een gasaansluiting bezit en is voorzien van duurzame installaties om te verwarmen en te koken. Er zijn meerdere duurzame oplossingen mogelijk. In sommige wijken is er bijvoorbeeld aardwarmte beschikbaar. Met deze aardwarmte kunnen meerdere woningen worden verwarmd. Geen aardwarmte in de wijk? Dan is een warmtepomp een duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen.

Woningeneigenaren krijgen subsidie voor duurzame installaties

Woon je  in een koopwoning? Dan is de kans groot dat je zelf moet investeren in een duurzame oplossing om je huis te voorzien van verwarming en warm tapwater. Je kunt subsidie krijgen op de aankoop van een duurzame installatie. Subsidie krijg je  bijvoorbeeld op een warmtepomp of een zonneboiler. Maar ook op een biomassaketel of pelletkachel.

Bron: Rijksoverheid

Help Paniek! 

Deze bepaling zorgt voor veel onrust bij o.a de consument, langere levertijden bij de leveranciers van inductiekookplaten of de toeleveranciers van de onderdelen.

Gelukkig hebben we nog even de tijd om er aan te wennen. Maar mocht je toch toe zijn aan een nieuwe kookplaat, laat dan de elektricien de groep/meterkast aanpassen en kies alvast voor een inductiekookplaat.

Meyer Totaal - voel je compleet thuis
25 jaar Meyer Totaal - feestballonnen

8.9 / 10

 

Ontdek het zelf,
Maak een afspraak